Interesse in het kopen van een kavel in Waterwijk Fijnaart? Onderneem dan deze stappen!

Publicatiedatum 2-12-2020

Je bent erover uit, je hebt interesse in het kopen van een kavel in Waterwijk Fijnaart! Alleen, welke stappen dien je nu te ondernemen? Hoe zorg je ervoor dat je daadwerkelijk een kavel reserveert? En waar moet je allemaal rekening mee houden? Je leest het in dit artikel!

Bouw zelf je woning in Waterwijk Fijnaart

Wat gaaf dat jij interesse hebt in het bouwen van je droomhuis in Waterwijk Fijnaart! Een goede keuze! Waterwijk Fijnaart beschikt over een prachtige groene omgeving en je verruilt de rust zo om voor de gezellige bruisende steden als Breda, Rotterdam, Roosendaal en Antwerpen. Ook kun jij je droomwoning helemaal naar eigen wens indelen. Je bepaalt namelijk zelf hoe groot je kavel wordt. Dat gebeurt op basis van afname van een minimum aantal stroken van elk 60 centimeter breed en ongeveer 30 meter (rijwoningen circa 27 meter) diep. Op die manier is wonen in Waterwijk Fijnaart geschikt voor jong, oud, alleenstaanden, gezinnen en starters!

Maar welke stappen dien je dan te ondernemen als je interesse hebt in het kopen van een kavel in Waterwijk Fijnaart? Dat lees je hieronder. 

Stap 1: Schrijf je in als geïnteresseerde

De verkoop van fase 1 en 2 is erg hard gegaan! Deze kavels zijn allemaal al onder voorbehoud verkocht. Nog even en de verkoop van fase 3 en 4 gaat ook van start. Heb jij interesse in het kopen van een kavel voor fase 3 en 4? Schrijf je dan in voor de nieuwsmailing.

Je wordt dan als eerste op de hoogte gebracht zodra de verkoop voor fase 3 en 4 definitief van start gaat! 

Stap 2: Denk na over de kavelgrootte en indeling

Heb je al nagedacht over hoe je jouw droomwoning eruit wilt laten zien? Wil je een rijwoning, een twee-onder-een-kapper of een vrijstaande woning bouwen? Bekijk deze video waarin wordt uitgelegd welke aanvullende verplichtingen er gelden.

Stap 3: De financiering

Niet geheel onbelangrijk is het regelen van de financiering! Maak daarom een afspraak met een hypotheekadviseur. Dan weet je ook gelijk waar je aan toe bent en of je de grootte van je kavel financieel daadwerkelijk kunt gaan realiseren. Alvast nieuwsgierig hoeveel hypotheek je kunt krijgen? Bereken het via deze tool op de website van de consumentenbond.

Let op: om er zeker van te zijn of je dit ook echt kunt realiseren is het echt aan te raden om zo snel mogelijk met een adviseur om tafel te gaan zitten!

Stap 4: Aannemer selecteren

Je hebt nagedacht over de kavelgrootte, indeling en de financiering is rond. Dan is het nu tijd dat je het uitvoerende gedeelte – het bouwen van je droomhuis – gaat uitbesteden. Selecteer een aantal aanbieders en vraag hen om een prijsopgave voor de bouw te doen (inclusief afbouwgarantie!). Naast de prijs zijn er nog diverse criteria die wegen bij de keus die je gaat maken, bijvoorbeeld ervaring en aansluiting bij een brancheorganisatie.

Stap 5: Vergunning aanvragen

Om je woning te kunnen bouwen heb je een omgevingsvergunning nodig van de gemeente Moerdijk. Het verlenen hiervan duurt circa 8 weken, hierna ligt de vergunning nog 6 weken ter inzage. Afhankelijk van de locatie van je kavel, kan je bouwplan tegen enkele welstandscriteria aangehouden worden. Deze zijn allemaal bekend en kun je terug vinden op de projectwebsite waterwijkfijnaart.nl.

Stap 6: Juridische levering

De eigendomsoverdracht van je bouwgrond in Waterwijk Fijnaart loopt verplicht via de notaris. Je tekent de leveringsakte bij de notaris. Dat is de feitelijke betaling van de koopsom. Als de leveringsakte is gepasseerd, ben je officieel eigenaar van de grond. Maak dus een afspraak bij een notaris voor de juridische levering!

Stap 7: Starten met bouwen

Is je bouwplan goedgekeurd, je financiering geregeld en de leveringsakte gepasseerd? Dan kun je echt gaan bouwen! Vanaf media maart 2020 is er al begonnen met bouwen. Namens Waterwijk Fijnaart heten we je van harte welkom en veel succes!

Kortom: jij kunt je woning dus helemaal naar eigen wens gaan indelen! Je regelt eigenlijk alles zelf. Bepaal zelf de grootte, de indeling, selecteer een eigen aannemer, vraag een vergunning aan en je dient zelf te zorgen voor de juridische levering.

Loop je vast of heb je ergens vragen over? Neem dan gerust contact op met gemeente Moerdijk.

Wil je meer informatie of op de hoogte blijven?

Meld je hier aan voor onze nieuwsmailing: AANMELDEN

Gemeente Moerdijk

Pastoor van Kesselaan 15
4761 BJ Zevenbergen

14 0168

waterwijkfijnaart@moerdijk.nl

Dit is een website van gemeente Moerdijk. Wij doen ons uiterste best juiste en volledige informatie te verschaffen, de inhoud (content) van deze website kan echter onvolkomenheden en/of onjuistheden bevatten. Aan de inhoud van deze website kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Gemeente Moerdijk aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste, onvolledige of gedateerde informatie op deze website, ook niet voor eventuele gevolgschade door het gebruik ervan.
Gemeente Moerdijk kan deze website te allen tijde, en zonder enige kennisgeving vooraf, wijzigen. De gebruikte artist impressions zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van een mogelijke invulling van het project Waterwijk Fijnaart.

De inhoud van deze website mag enkel gebruikt worden voor persoonlijke (niet commerciële/bedrijfsmatige) doeleinden. De inhoud mag niet worden gereproduceerd, verkocht, verspreid of gepubliceerd zonder onze schriftelijke toestemming. Komt u op deze website fouten tegen dan stellen wij het zeer op prijs als u ons deze meldt. Hiervoor kunt u mailen naar info@moerdijk.nl.