Waterwijk Fijnaart óók geschikt voor starters!

Publicatiedatum 1-2-2021

Overweeg jij om een kavel in het prachtige groene Waterwijk Fijnaart te kopen maar twijfel je of dit wel geschikt is voor starters? In dit artikel lees je waarom Waterwijk Fijnaart geschikt is voor starters en wat de mogelijkheden en voorwaarden zijn.

Je droomwoning realiseren in Waterwijk Fijnaart

Heb jij er altijd al van gedroomd om je eigen woning te bouwen? Om jouw droomwoning werkelijkheid te maken? Die mogelijkheid is er nu en dichterbij dan je denkt. Waterwijk Fijnaart biedt namelijk flexibele kavels voor zelfbouwers van rijtjes, tweekappers en vrijstaande woningen. Hierdoor kun je helemaal zelf bepalen waar in de wijk je woning komt te staan en hoe deze eruit komt te zien. Wel geldt er een aantal aanvullende bepalingen. Welke dat zijn kun je vinden in deze video en in het document welstandgebiedscriteria op onze website.

Wat voor een soort woning wil jij bouwen?

Je hebt vast al een idee hoe jouw droomwoning eruit komt te zien. Heb je dit nog niet? Dan is het belangrijk om te bepalen wat voor een soort woning je wil bouwen. Is dit een rijtjeswoning, een twee-onder-een-kap woning of een vrijstaande woning? Waarom dat belangrijk is? Dan weet je de grootte van de oppervlakte die je nodig hebt bij het kopen van je kavel. De kavels worden namelijk in stroken van 60 cm breed bij 30 meter diep verkocht (op rijwoningen na, die zijn 27 cm diep).

Waar dien je rekening mee te houden?

Wil jij in een rijwoning wonen? Dan geldt minimaal 39 kavelstroken per 3 woningen. Voor een 2-onder-1-kap woning gelden minimaal 15 kavelstroken per woning. Voor een vrijstaande woning gelden minimaal 20 kavelstroken per 1 woning. Wil je een rijwoning of twee-onder-een-kap woning realiseren? Dan dien jij je in te schrijven als groep. Je kunt dus zelf de grootte van de kavel bepalen. Je bepaalt zelf hoeveel stroken je afneemt en dus hoe duur je kavel en droomwoning uiteindelijk wordt. Dat maakt wonen in Waterwijk Fijnaart óók geschikt voor starters!

Hoeveel stroken heb ik nodig?

Zodra jij besloten hebt wat voor een soort woning je wilt gaan bouwen, is het belangrijk om te weten hoeveel stroken je nodig hebt. Dit kun je eenvoudig bepalen op basis van de bouwvoorschriften en jouw voorkeuren. Deel dit aantal vervolgens door 0,6 en je weet direct hoeveel stroken je nodig hebt! Klonk dit ingewikkeld? We hebben een rekenvoorbeeld voor je.

Rekenvoorbeeld: Je wilt een vrijstaande woning bouwen van 6,5 meter breed en je wilt daarbij ook een zijtuin van 5 meter. Daarnaast wil je ook een extra garage aanbouwen van 4,5 meter aan de andere zijde, dan kom je op een 6,5 + 5 + 4,5 = 16 meter brede kavel uit. Je hebt dan 16/ 0,6 = 26,6 en dus afgerond 27 stroken nodig.

Stappenplan voor het kopen van een kavel

Heb je interesse in het kopen van een kavel in Waterwijk Fijnaart, maar weet je niet waar je moet beginnen? Als starter op de woningmarkt heb je nog niet eerder een huis of kavel gekocht. Er komt veel op je af. Om die reden is er vanuit Waterwijk Fijnaart een stappenplan voor je opgesteld als houvast. Dit stappenplan bestaat uit 7 stappen en kun je hier vinden.

Heb je interesse in het kopen van een kavel in Waterwijk Fijnaart en wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Meld je dan hier aan voor de nieuwsbrief.

Wil je meer informatie of op de hoogte blijven?

Meld je hier aan voor onze nieuwsmailing: AANMELDEN

Gemeente Moerdijk

Pastoor van Kesselaan 15
4761 BJ Zevenbergen

14 0168

waterwijkfijnaart@moerdijk.nl

Dit is een website van gemeente Moerdijk. Wij doen ons uiterste best juiste en volledige informatie te verschaffen, de inhoud (content) van deze website kan echter onvolkomenheden en/of onjuistheden bevatten. Aan de inhoud van deze website kunnen derhalve geen rechten worden ontleend. Gemeente Moerdijk aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid voor onjuiste, onvolledige of gedateerde informatie op deze website, ook niet voor eventuele gevolgschade door het gebruik ervan.
Gemeente Moerdijk kan deze website te allen tijde, en zonder enige kennisgeving vooraf, wijzigen. De gebruikte artist impressions zijn uitsluitend bedoeld om een indruk te geven van een mogelijke invulling van het project Waterwijk Fijnaart.

De inhoud van deze website mag enkel gebruikt worden voor persoonlijke (niet commerciële/bedrijfsmatige) doeleinden. De inhoud mag niet worden gereproduceerd, verkocht, verspreid of gepubliceerd zonder onze schriftelijke toestemming. Komt u op deze website fouten tegen dan stellen wij het zeer op prijs als u ons deze meldt. Hiervoor kunt u mailen naar info@moerdijk.nl.